Teletreball en condicions

Teletreball en condicions

Davant de la situació d’alarma pel brot de COVID-19, les autoritats sanitàries de tot el món ens recomanen que evitem al màxim els contactes personals per tal d’aturar el contagi massiu de la infecció. 

Tot i que fins aquest moment no s’ha prohibit l’assistència al lloc de treball, la mobilitat de les persones en transport públic, les reunions de feina i la interacció en els diversos llocs de treball són factors de risc importants per contraure la malaltia o encomanar-la a altres persones. 

Amb les eines tecnològiques disponibles avui en dia, l’opció del teletreball és una alternativa responsable i efectiva per una bona part d’activitats empresarials.

Per aquesta raó, compartim amb tots vosaltres les recomanacions que estem fent a les empreses que ens envien consultes sobre com preparar els sistemes de l’oficina per poder acollir-se al teletreball, seguint els procediments de l'empresa sense comprometre la robustesa de la gestió ni desesperar-se per haver de complir amb requisits complicats cada cop que es fa una operació nova.


1.- Opció per a períodes molt curts de temps


Cada usuari, des del seu equip personal domèstic (o un portàtil de l’empresa) pot accedir per control remot a l’ordinador de la feina, tal com fan els serveis tècnics informàtics quan han d'intervenir per resoldre alguna incidència des de la distància.

Requisits:
L’ordinador de la feina ha d’estar engegat, i situat físicament al lloc de treball habitual. Aquest ordinador ha de tenir habilitada l’opció d’accés a control remot (hi ha diferents programes que fan aquesta funció)

L’usuari ha de tenir una contrassenya per accedir a aquesta funció.

Pros:
Molt senzill, no requereix de gaire instal·lació

Contres:
Poc estable i no recomanable per períodes llargs de temps. Qualsevol contratemps que afecti a l’ordinador de l’empresa (apagada de llum, per exemple) ens deixa sense connexió al sistema. No es recomana per a més d’una setmana de temps.


2.- Opció per a períodes de temps més llargs d’una setmana

Treballar amb una connexió VPN (Virtual Point Network) ens permetrà d’utilitzar des de qualsevol lloc tota la informació i els sistemes als quals hi podem accedir des del lloc de feina habitual.

Requisits:
La xarxa privada del lloc de treball i l’ordinador pel treball a distància de cada usuari han d’estar preparats per acceptar aquest tipus de connexions. Els ordinadors pel treball a distància de cada usuari han de tenir instal·lats els programes que es fan servir habitualment a la feina.

Pros:
La continuïtat de l’accés depèn del servidor que utilitza tota l’empresa (i no de cada un dels ordinadors dels usuaris, com en el cas anterior).

Contres:
Calen actuacions tècniques inicials per deixar-ho tot a punt.

Esperem que aquesta informació us sigui molt útil.


Photo by Goran Ivos on Unsplash

Teletreball

Si t'ha agradat, fes un tuit Si t'ha agradat, comparteix a FB

¿Necesitas ideas para mejorar la gestión del negocio y aumentar la seguridad de los sistemas? Explícanos que necesitas

2000 Biminformatica S.L.
Carrer Mallorca, 419 Entl. 11
08013 Barcelona (España)

logo

Avís legal i política de cookies

Miembro de

Copyright © 2000 Biminformatica S.L.


Este sitio web utiliza cookies propias para recopilar información con el fin de mejorar nuestros servicios, así como el análisis de sus hábitos de navegación. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que esta acción podrá ocasionar dificultades de navegación de página Web.